Regeling & Monitoring

Elektronische en mechanische thermostaten, regeleenheden & sensoren

Regeling & Monitoring

Een thermostaat, temperatuurregelaar of regeleenheid zorgt voor een efficiënte aansturing van het verwarmingscircuit. Zo kan er energie worden bespraard als het omgevingsthermostaat in- en uitschakelt op basis van de omgevingstemperatuur of wanneer het oppervlaktethermostaat schakelt op basis van de oppervlaktetemperatuur.

Ook bieden diverse thermostaten de mogelijkheid om heat tracing circuits te bewaken op storingen met optioneel een alarmmelding naar het GBS en/of digitale communicatie (RS485).

Thermon levert een breed programma aan thermostaten, temperatuurregelaars en sensoren voor explosiegevaarlijke (Ex/ATEX) gebieden en ongevaarlijke gebieden. Deze thermostaten bieden veelal de mogelijkheid om verwarmingskabels direct aan te sluiten op het thermostaat en hebben soms ook de mogelijkheid om de temperatuur te begrenzen door twee temperatuursensoren te gebruiken.

  • Elektronische thermostaten: zorgen voor een efficiëntere en nauwkeurigere regeling van heat tracing circuits op basis van 1 of 2 Pt100 temperatuurinputs.
  • Mechanische thermostaten: regelen en bewaken het heat tracing circuit op basis van 1 of 2 vloeistof gevulde capillaire sensor.
  • Regeleenheden: geschikt voor aansturing van één of meerdere circuits met (uitgebreide) storingsmeldingen.
  • Sensoren:  losse sensoren voor temperatuurmonitoring en temperatuurbegrening in lengtes tot 25 meter voor gebruik met thermostaten en regeleenheden.


Weet u niet zeker welke oplossing voor uw situatie geschikt is?
Neem dan contact met ons op, wij maken graag een passend advies voor u.