Over TC-E

TC-E (Thermal Controls & Electronics) is een gespecialiseerde en kennisgerichte distributeur die actief is in de volgende disciplines:

 • Vorstbeveiliging van leidingen, goten, afvoerpijpen, tanks en vaten
 • Temperatuurbehoud van (vet)leidingen, tanks, vaten en IBC's
 • Temperatuuropwarming van processen naar hoge temperaturen (max. 900 graden C)
 • Sneeuw- en ijsvrij houden van trappen, opritten, toegangswegen en looppaden
 • Elektrische vloerverwarming
 • Lekdetectiesystemen van vloeistoffen 
 • Schakelkast componenten (klimatisering en verlichting)
 • Elektromechanica

Leveringsprogramma

TC-E is officieel distributeur van een select aantal hoogwaardige merken. 

nVent Raychem
Ons leveringsprogramma bestaat onder andere uit verwarmingskabels ook wel heat tracing kabels genoemd, verwarmingselementen, lekdetectiekabels en detectiesensoren voor vloeistoffen, aansluitcomponenten en controle- & regelsystemen.
Oplossingen voor verwarming en temperatuurbehoud van processen leveren wij van het merk Raychem en voor lekdetectie van vloeistoffen hebben wij TraceTek in het programma. Beide merken staan al vele jaren hoog aangeschreven en zijn merken van fabrikant Pentair / nVent.


TC-E is specialistisch distributeur van het merk Raychem, als specialistisch distributeur is TC-E geautoriseerd om naast een snelle levering uit voorraad, ook circuit ontwerpen te maken en productadvies te verstrekken. Het merk Raychem staat al vele jaren bekend om de hoogwaardige en betrouwbare oplossingen voor het verwarmen van processen en oppervlakken. Hierin heeft Raychem een zeer breed programma aan verwarmingskabels, verwarmingselementen en verwarmingsmatten. Deze producten kunnen gecombineerd worden met verschillende componenten en regelsystemen.

Van het merk Raychem leveren wij oplossingen voor:

 • Vorstbeveiliging van leidingen, goten, afvoerpijpen, tanks en vaten
 • Temperatuurbehoud van (vet)leidingen en tanks
 • Temperatuuropwarming van processen naar hoge temperaturen (max. 600 graden C)
 • Sneeuw- en ijsvrij houden van trappen, opritten, toegangswegen en looppaden
 • Elektrische vloerverwarming
Isopad

Van het Duitse merk Isopad, dat voorheen onderdeel was van Pentair, levert TC-E als distributeur, een brede range aan verwarmingsoplossingen voor toepassingen waar de mogelijkheden van Raychem niet toereikend zijn. Hierbij kan gedacht worden aan verwarming van (proces) instrumenten en laboratoriumglaswerk, waarbij ook hoge blootstellingstemperaturen en hoge uitgangsvermogens benodigd zijn. Naast verwarmingsdraden, verwarmingstapes, verwarmingskabels, verwarmingsmatten en temperatuurregelaars produceert Isopad ook klantspecifieke producten als verwarmde slangen, verwarmingspanelen en gasflesverwarmers. 

Van het merk Raychem leveren wij oplossingen voor:

 • Vorstbeveiliging van leidingen, goten, afvoerpijpen, tanks en vaten
 • Temperatuurbehoud van leidingen, slangen, tanks, vaten en IBC's
 • Temperatuuropwarming van processen naar hoge temperaturen (max. 900 graden C)

TraceTek

Onder het merk TraceTek produceert Pentair oplossingen voor lekdetectie van vloeistoffen. Hierin levert TraceTek een breed assortiment aan detectiekabels voor water, glycol, zuren en brandstoffen die gecombineerd kunnen worden met verschillende alarmmodules voor een tijdige melding van een vloeistoflek.

Elmeko

Van het Duitse merk Elmeko levert TC-E een breed assortiment aan schakelkast componenten ten behoeve van klimatisering en verlichting. Hierbij kan onder andere gedacht worden aan filterventilatoren, peltier koelers, airco's, verwarmingselementen, ontvochtigers, LED lampen en documenthouders. De standaard Elmeko oplossingen zijn doorgaans binnen enkele werkdagen leverbaar, mochten deze niet op voorraad zijn.

Ilsco

Van het Amerikaanse merk Ilsco leveren wij een uitgebreid assortiment aan hoogwaardige verbindingscomponenten voor kleine en zeer grote kabeldiameters. Een veel verkochte productgroep van Ilsco zijn krimpverbinders, ook bekend als doorverbinders, die ervoor zorgen dat er een elektrische verbinding gemaakt kan worden tussen twee draadeinden. TC-E is Europees distributeur voor Ilsco en kan ook een zeer breed assortiment aan custom-made verbindingsoplossingen bieden tegen scherpe prijzen en korte productietijden. 

  Van het merk Raychem leveren wij oplossingen voor:

  • Connectiviteit van kabels

  Meer informatie 

  Wilt u meer informatie over de oplossingen en mogelijkheden die wij kunnen bieden?
  U bent van harte welkom voor een kop koffie op ons kantoor in Gorinchem, waar wij u ook de werking van onze oplossingen kunnen tonen. Uiteraard is het ook mogelijk een bezoek aan u te brengen op kantoor of op de projectlocatie.