Behoud van doorstroom in leidingen met vethoudend afvalwater 

Vetleidingen worden in grootkeukens gebruikt voor het wegspoelen van afvalwater dat vet en olie bevat. Het enkel isoleren van deze leidingen is vaak niet voldoende om ervoor te zorgen dat er geen vetophoping ontstaat in de leiding. Door gebruik te maken van een Thermon zelf-regulerend verwarmingssysteem blijft de doorstroom in vetleidingen zowel boven- als ondergronds optimaal.

De zelf-regulerende technologie van Thermon zorgt voor lage operationele kosten door het uitgangsvermogen van de verwarmingskabel aan te passen bij veranderingen in de omgevingstemperatuur. Het uitgangsvermogen zal automatisch beperkt worden wanneer de leidingtemperatuur stijgt. Door deze beperking in het uitgangsvermogen zal ook de warmteafgifte op dat moment afnemen. Door de zelf-regulende technologie is er geen gevaar voor oververhitting, met het beschadigen van de verwarmingskabel en de leiding als gevolg.

Indeling van het verwarmingscircuit

Een systeem om doorstroom in een vetleiding te behouden is ontworpen om een vloeistof temperatuur van 40°C in de leiding te behouden. Hierdoor zal het vethoudend afvalwater zich zonder te stollen van de keuken naar de vetafscheider stromen. 

Het vethoudend afvalwater moet het gebouw verlagen naar een externe vetafscheider en moet over deze gehele afstand op de juiste temperatuur gehouden worden om stolling te voorkomen.

Toepassingsvoorbeelden:

  • Vetleidingen in restaurants
  • Schrobputten 
  • Spoelkeukens

Isolatie

Het is van groot belang dat er over de verwarmingskabel voldoende isolatiemateriaal komt. Zonder de juiste isolatie kan de verwarmingskabel mogelijk het vethoudende afvalwater in de leiding onvoldoende verwarmen, met stollingsgevaar tot gevolg.

Veel gebruikte materialen

Verwarmingskabel

Componenten

Toebehoren

Bestellen?

Alle in dit artikel genoemde oplossingen en producten zijn direct te bestellen via TC-E.
Voor het plaatsen van een bestelling bel +31-183-201088 of stuur een email naar sales@tc-e.nl

+31 (0)183 - 201088
sales@tc-e.nl