Vorstbeveiliging

Bij temperaturen onder nul kunnen leidingen, tanks en vaten bevriezen waardoor ze kunnen barsten door het uitzetten van de bevroren massa. Vaak heeft dit aanzienlijke schade tot gevolg, naast waterschade kan er ook een enorme schadepost ontstaan door stilstand van bedrijfsprocessen in industriële omgevingen.

Enkel isolatie aanbrengen op leidingen, tanks en vaten die blootgesteld staan aan bevriezingsgevaar is veelal niet genoeg. Door een Thermon verwarmingskabel te installeren op de leiding en daarover isolatie te plaatsen kunnen onder andere waterleidingen, brandweeraansluitingen, opslagtanks, sprinklerleidingen en brandstofleidingen tegen bevriezing beschermd worden.

Hoe werkt vorstbeveiliging?

Door een verwarmingskabel op de leiding te plaatsen met daarover een laag thermische isolatie, kunt u ervoor zorgen dat de leiding en het medium in de leiding genoeg verwarmd zal worden zodat dit niet bevriest.

Van het merk Thermon zijn er vele mogelijkheden om leidingen tegen bevriezing te beschermen met behulp van een zelfregelende verwarmingskabel.

Zelf-regulerend

De FLX verwarmingskabels van Thermon zijn de aanbevolen oplossing voor de bouw en utiliteit, maar voor de industrie zijn andere oplossingen beter geschikt. De industriële kabels en componenten voldoen aan andere eisen zoals bijvoorbeeld hoge blootstellingstemperaturen, ATEX certificering en temperatuur classificatie. Een veel toegepaste kabel voor standaard vorstbeveiliging in industriële situaties is de BSX kabel, die in combinatie met de juiste componenten ook toegepast mag worden in ATEX zones. Net als de FLX  serie is de BSX serie ook leverbaar in verschillende vermogens (9, 16, 25 en 29 W/m). Ook is deze kabel leverbaar met een polyolefinen buitenmantel (type BSX-OJ) voor reguliere toepassingen en een fluorpolymeer buitenmantel (type BSX-FOJ) voor omgevingen met mogelijke blootstelling aan organische corrosieve oplossingen.

Seriële polymeer geïsoleerde (PI) constant vermogen kabels

Voor lange leiding lengtes heeft Thermon de TESH serie constant vermogen kabels op de markt gebracht. Deze kostentechnisch interessante verwarmingskabels hebben een ronde, dunne en flexibele bouwvorm en zijn in diverse weerstanden leverbaar. In combinatie met de juiste componenten is het ook mogelijk deze TESH circuits te gebruiken in ATEX zones.

Gezien de beperkingen die TESH kabels kennen met betrekking tot de montage ervan is het gebruik van TESH kabels enkel geadviseerd voor zeer lange leiding- of circuitlengtes.

Welke verwarmingskabel is geschikt voor mijn toepassing?

Bij de keuze van de verwarmingskabel is niet alleen de toepassing (bouw/utiliteit of industrie) belangrijk, maar ook de gegevens van de situatie spelen een grote rol in de keuze voor het juiste product. Variabelen als omgevings- en mediumtemperaturen, het leiding- en isolatietype en de isolatiedikte zijn belangrijke factoren die in grote mate bepalen welke oplossingen in uw situatie mogelijk zijn.

TC-E kan op basis van door u opgegeven gegevens een onderbouwd en betrouwbaar advies maken van de meest geschikte oplossing(en) voor uw situatie.

Bestellen?

Alle in dit artikel genoemde oplossingen en producten zijn direct te bestellen via TC-E. 
Voor het plaatsen van een bestelling bel +31-183-201088 of stuur een email naar sales@tc-e.nl

TC-E is een geautoriseerd specialistisch distributeur voor Thermon heat tracing oplossingen.

+31 (0)183 - 201088
sales@tc-e.nl