OmegaLimpet

In het kort

  • Flesverwarmer
  • 0 tot 80°C
  • Compacte bouwvorm
Advies of offerte aanvragen? Wij helpen u graag verder +31 (0)183 - 201088 sales@tc-e.nl

Introductie

Eigenschappen

  • Nauwkeurig temperatuurbehoud
  • Eenvoudige montage
  • Plug & Play, geen bedieningspaneel nodig
  • Hoge warmteoverdracht

De OmegaLimpet is een thermostatisch geregelde eenkanaalsverwarmer die is bevestigd aan een omega-vormig adapterblok dat op een flens kan worden vastgeschroefd en zorgt voor directe, gecontroleerde warmte.

Flenzen op leidingen, pompen, kleppen, meters en andere industriële procesapparatuur zijn berucht omdat ze bevriezen bij koud weer en moeilijk te verwarmen zijn met behulp van traditionele verwarmingssystemen, zoals elektrische verwarmingskabels of warm water.

Geen bedieningsplaneel nodig
De OmegaLimpet bevat een interne thermostaat met vaste temperatuur, ingebouwd in het verwarmingsblok. Dit ingebouwde hoogwaardige systeem heeft geen bedieningspaneel nodig.

Hoge warmteoverdracht
Het adapterblok dient ook als een effectieve vorm van warmteoverdracht, waardoor de massa van de warmtestroom in het te verwarmen oppervlak onder wisselende koelbelastingen wordt verbeterd. ZECK heeft een reeks standaard adapterblokken in het assortiment die op gangbare flensdiameters passen, maar indien nodig kan er ook een adapterblok op maat gemaakt worden. Het adapterblok schuift over de leiding en vervolgens over de flens zodat het kan worden vastgeschroefd.

Effectief op procesapparatuur
Hoewel in de eerste plaats ontworpen voor flezen op leidingwerk, kan ook procesapparatuur (flowmeters, afsluiters, etc) met een flens gebruik maken van deze verwarmingsmethode, aangezien warmteoverdracht vaak kan worden bereikt in het apparaat met een OmegaLimpet aan elke zijde.

Specificaties

Algemeen

Fabrikant
Zeck
Vermogen
Tot 200 W
Temperatuurbereik
0 tot 80°C
Omgevingstemperatuur
-40 tot 60°C
IP klasse
IP68
Afmetingen (verwarmingsmodule)
153 x 40 x 50 mm
Nauwkeurigheid
±5°C
OmegaLimpet

Offerte aanvragen?

OmegaLimpet

ring_volume +31 (0)183 - 201088 mail sales@tc-e.nl