MicroLimpet

In het kort

  • Verwarmingsmodule
  • 0 tot 250°C
  • Compacte bouwvorm
Advies of offerte aanvragen? Wij helpen u graag verder +31 (0)183 - 201088 sales@tc-e.nl

Introductie

Eigenschappen

  • Nauwkeurig temperatuurbehoud
  • Kleinere bouwvorm dan een AlphaLimpet
  • Plug & Play, geen bedieningspaneel nodig

Compacte bouwvorm
De MicroLimpet is een thermostatisch geregelde eenkanaalsverwarmingsmodule die is ontworpen om een hoge warmteoverdracht naar procesapparatuur (zoals afsluiters, flenzen en pompen) te leveren. Deze modules vormen een goed alternatief voor heat tracing en watermantels.

De MicroLimpet bevat een interne thermostaat met vaste temperatuur, ingebouwd in het verwarmingsblok.
Dit maakt de modules plug & play en voorkomt problemen met procesapparatuur door verkeerd ingestelde modules.

Warmteoverdracht
Tenzij de module op een vlak oppervlak kan worden gemonteerd, moet een MicroLimpet normaal gesproken worden gebruikt in combinatie met een geprofileerd adapterblok. Dit adapterblok zorgt een directe warmteoverdracht naar de vorm van het te verwarmen object, waardoor een groot aantal apparatuuroppervlakken kan worden verwarmd door het gebruik van een correct geprofileerd metalen adapterblok (meestal aluminium).

Het adapterblok dient ook als een effectief warmteopslagapparaat, waardoor de massa van de warmteoverdacht in het te verwarmen object onder wisselende koelbelastingen wordt verbeterd. Voor diverse procesapparatuur levert ZECK een aantal standaard adapterblokken, maar indien deze niet passen, kan er door ZECK op basis van een door de klant aangeleverd STEP bestand ook een op maat gemaakt adapterbok ontworpen worden.

Adapterblokken worden meestal aan het te verwarmen object bevestigd met roestvrijstalen verstelbare banden en de MicroLimpet wordt op het adapterblok bevestigd met behulp van een aantal schroeven.

Specificaties

Algemeen

Fabrikant
Zeck
Vermogen
Tot 200 W
Temperatuurbereik
0 tot 250°C
Omgevingstemperatuur
-40 tot 60°C
IP klasse
IP68
Afmetingen
153 x 40 x 50 mm
Nauwkeurigheid
±5°C
MicroLimpet

Offerte aanvragen?

MicroLimpet

ring_volume +31 (0)183 - 201088 mail sales@tc-e.nl