Fast Cure

In het kort

  • Versnelde betonuitharding
  • 0 tot 65°C
  • Voor prefab mallen
Advies of offerte aanvragen? Wij helpen u graag verder +31 (0)183 - 201088 sales@tc-e.nl

Eigenschappen

  • Verhoogde productie output, in sommige gevallen zelfs een verdubbeling van de output
  • Hogere kwaliteitscontrole, vormtoleranties zoals vlakheid kunnen beter worden gecontroleerd
  • Verhoogde veiligheid, geen verbranding door stoom en geen brandgevaar met gasbranders
  • Efficiënt, maakt gebruik van hydratatiewarmte, geen hoge omgevingsverliezen, verwarmt de mal direct, niet de omgeving
  • Geen koolstof, maakt het mogelijk groene energie gebruiken om de ecologische voetafdruk te verkleinen
  • Zelf regulerend, vermindert energie naarmate de hydratatiewarmte begint en ook in de warmere maanden wanneer er minder warmte nodig is

Introductie

Traditionele verwarmingsmethoden voor prefab mallen zijn inefficiënt en vragen een grote hoeveelheid energie, wat leidt tot hoge bedrijfskosten en een hoge ecologische voetafdruk. Het Fast Cure systeem van ZECK maakt gebruik van digitale, solid-state technologie en levert hoge prestaties gecombineerd met lage energiekosten.

Fast Cure is door ZECK ontwikkeld als oplossing voor een beter beheersbare en efficiëntere manier om de vroege sterkte in mallen te vergroten. De traditionele methoden om beton in mallen sneller uit te laten harden zijn waterverwarming, stoomverwarming en gasblazers met dekzeilen, deze manieren zijn inefficiënt en duur in gebruik. Daarnaast geven deze methoden weinig controle en geven ze geen terugkoppeling van het gietbed.

Geleiding in plaats van convectie
De meeste thermische uithardingssystemen die tegenwoordig in gebruik zijn, gebruiken een heteluchttechniek om te proberen de mal te verwarmen door warme lucht over een grote stalen mal te blazen. Het Fast Cure systeem gebruikt geleiding in plaats van convectie als verwarmingsmethode. Deze methode maakt het ook mogelijk om mallen te isoleren, waardoor er significant minder warmte verspilt wordt. Daarnaast zijn verdere verbeteringen mogelijk omdat het verwarmingsproces gedigitaliseerd is. Fast Cure werkt met digitale bedieningselementen en solid state verwarmingstechniek, waardoor een hoog niveau van controle en regeling van de toenamesnelheid (ramp rate) kan worden bereikt.

Hydratatiewarmte
Traditionele methoden van verwarmen blijven warmte in de mal (en de omgeving) pompen als de hydratatiewarmte (H of H) begint. Het belangrijkste doel van de verwarming van de mal is om de hydratatiewarmte op gang te brengen en het toevoegen van warmte kan daarom worden stopgezet als dit bereikt is. ZECK gebruikt daarom digitale technologie om in goede balans met de mal (het te verwarmen object) samen te werken, als de hydratatiewarmte toeneemt, vermindert het systeem de hoeveelheid stroom totdat er geen stroom meer nodig is. Dit proces is efficiënt, schoon, verlaagt de operationele kosten en geeft een kwalitatief, superieur eindresultaat.

Concrete Pro software
Voor grotere controle over het verwarmingsproces heeft ZECK de CONCRETE PRO software ontwikkeld die cycluskostenbewaking, energieverbruik, wachtwoordbeveiliging, betere cycluscontrole en schermaanpassing van alle parameters mogelijk maakt en indien nodig kan worden gekoppeld aan aanwezige datasystemen. Ook kan het systeem een sms sturen naar supervisors bij belangrijke gebeurtenissen.

Kwaliteit
Fast Cure maakt gebruik van beproefde technologie, solid state schakelmaterialen en verwarmingscomponenten met een lange levensduur die volledig ingekapseld zijn. Het systeem gebruikt geen kwetsbare keramische verwarmingselementen en de vermogensregeling is geschikt om 800% van de maximale stroom op te nemen. Al deze factoren samen maken een hoogwaardig verwarmingssysteem dat een zeer lange levensduur heeft.

GGBS
Gemalen hoogovensintelgranulaat, ook wel bekend als GGBS of GGBFS, bestaat al vele jaren maar is de laatste jaren meer in opkomst. Cementvrij beton gecombineerd met bijproductmaterialen is een interessante combinatie, maar een van de problemen met GGBS is dat het beton meer tijd nodig heeft om de vroege sterkte te bereiken in vergelijking met cement gebaseerde producten. Fast Cure is geschikt voor GGBS en helpt de gebruiker om economisch en controleerbaar, de juiste productie output te krijgen.

Specificaties

Algemeen

Fabrikant
Zeck