Dolfin

In het kort

  • IBC heater
  • 0 tot 90°C
  • 2400 W
Advies of offerte aanvragen? Wij helpen u graag verder +31 (0)183 - 201088 sales@tc-e.nl

Introductie

Eigenschappen

  • Hoog vermogen 2400 W
  • Thermodynamische kern met bescherming voor gevoelige media
  • Voedselveilig door gebruik van Xylan coating
  • Microprocessor en solid state relais voor nauwkeurige temperatuurregeling
  • Eenvoudig instelbaar door draaiknop voor temperatuur

Over de Dolfin
De Dolfin van ZECK is een snelle en hoog vermogen IBC heater met bescherming voor gevoelige media (zoals honing, stroop en fondant) tegen oververhitting of verbranding. De Dolfin verwarmt het medium direct door de verwarmingskern in de vulopening aan de bovenzijde van de IBC te steken. Deze benadering zorgt voor een snellere opwarming ten opzichte van traditionele verwarmingsoplossingen zoals verwarmingsmantels en heat tracing, waardoor verhoging van de efficiëntie en een beperking van batching- en downtime gerealiseerd kan worden.

De thermodynamische kern van de Dolfin transporteert warmte met meer dan 13 m/s over de gehele lengte van de verwarmingsvinnen. Dit proces in niet alleen geleiding, maar het maakt ook gebruik van een supersnel warmteoverdrachtssysteem zoals gebruikt in satelliet- en ruimtevaarttechnologie, waardoor hoge prestaties worden geleverd. Met zo'n boost kunnen de verwarmingssnelheden tot 4 keer hoger zijn dan bij traditionele verwarmingsmethoden.

In tegenstelling tot normale dompelaars, verspreidt de Dolfin de warmte over een oppervlakte van bijna 1 m² in direct contact met de vloeistof. Bij het verwarmen van producten die gevoelig zijn voor thermische schade, is het belangrijk om de maximale thermische absorptiewaarde van het materiaal in de gaten te houden. In alle gevallen houdt de Dolfin houdt de vermogensdichtheid onder de 0,3 W/cm². Dit is van cruciaal belang voor gevoelige producten, waarvan enkele hieronder te vinden zijn.

Melasse: maximale absorptiewaarde 0,6 W/cm²
Sucrose siroop: maximale absorptiewaarde 1,5 W/cm²
Plantaardige olie: maximale absorptiewaarde 0,3 W/cm²

Een van de belangrijkste kenmerken van de thermodynamische kern is dat deze isotherm is. Dit betekent dat over de hele lengte de temperatuur gelijkmatig wordt verdeeld. Bij een normale dompelverwarmer, als de vloeistof in de IBC zakt en het verwarmingselement blootlegt, wordt het element extreem heet. Dit beschadigt het product en verbrandt uiteindelijk het element. Het is alsof je een waterkoker zonder water laat lopen. In sommige gevallen is het bekend dat onafgedekte dompelaars exploderen, dit effect is niet mogelijk is in een Dolfin.

Elke vinsectie is gecoat met een voedselveilige Xylan coating van industriële kwaliteit met de volgende goedkeuringen:

FDA 175.300
935/2004/EU
GB9685

Deze coating zorgt ervoor dat zelfs de meest kleverige producten niet aan de vinnen blijven kleven en zich eenvoudig laten reinigen. De los verkrijgbare docking pod zorgt ervoor dat het schoonmaken van de vinnen vereenvoudigd kan worden. De docking pod kan met water gevuld worden en door de Dolfin te laten verwarmen laten de vinnen zich nog eenvoudiger reinigen.

Specificaties

Algemeen

Fabrikant
ZECK
Vermogen
2400 W
Temperatuurbereik
0 tot 90°C
Afmetingen extrusie
1200 mm lang x 140 mm breed x 110 mm diep
Afmetingen besturingseenheid
176 mm lang x 220 mm breed x 160 mm diep
Gewicht
10,5 kg
Voltage
230/240 Vac
IP klasse
IP 67 besturingseenheid, IP68 verwarmingsvinnen
Voedingskabel
3 meter H07BQ-F met Schuko stekker
Afmetingen
153 x 40 x 50 mm