AlphaLimpet

In het kort

  • Verwarmingsmodule
  • 0 tot 80°C
  • Programmeerbaar
Advies of offerte aanvragen? Wij helpen u graag verder +31 (0)183 - 201088 sales@tc-e.nl

Introductie

Eigenschappen

  • Nauwkeurig temperatuurbehoud
  • Programmeerbaar en aansturing van externe modules
  • Regelmodi ingebouwd voor verschillende toepassingen
  • Bewaakte verwarmingsstatus met behulp van een eenvoudig gekoppeld signaal

Compacte bouwvorm
De ZECK AlphaLimpet is een microprocessorgestuurde tweekanaals verwarmingsmodule die is ontworpen om een hoge warmteoverdracht naar procesapparatuur (zoals afsluiters, flenzen en pompen) te leveren. Deze modules vormen een goed alternatief voor heat tracing en watermantels.

AlphaLimpet verwarmingsmodules bevatten een ingebouwde microprocessor in het verwarmingsblok, waardoor de verwarmingsmodule de temperatuur kan regelen op basis van een intern, door de gebruiker instelbaar instelpunt met behulp van vooraf ingestelde PID-parameters. Dit ingebouwde, hoogwaardige systeem werkt zonder een extern bedieningspaneel. De modules zijn programmeerbaar met onder andere een enkel of dubbel temperatuurinstelpunt, opwarmsnelheid (ramp rate) en verschillende modusinstellingen die standaard in de unit zijn inbegrepen. De opwarmsnelheid kan worden ingesteld op 'aan' of 'uit' en tussen 1 en 99°C per minuut om te helpen waar schoktemperaturen het product kunnen beschadigen.

De gebruiker kan de status van de heater monitoren door middel van een eenvoudig aan elkaar gekoppeld signaal. Dit is vaak cruciaal voor gebruikers en geen enkel ander bekend systeem biedt een enkel, op zichzelf staand verwarmingsblok met zoveel flexibiliteit en rapportagemogelijkheden zonder een extern besturingssysteem aan te sluiten, d.w.z. er is geen bedieningspaneel nodig.

Indien gewenst kunnen meerdere Limpet modules aangesloten worden in een combinatie van primair/secundair (intern of extern bestuurd) en zelfs instelpunten kunnen spreiden om een gradiënt warmteprofiel te genereren op het te verwarmen oppervlak.

Een Limpet kan ook worden gebruikt in "Primaire" of "Secundaire" modus, zodat een AlphaLimpet, bestuurd door een intern instelpunt of een extern AAN/UIT-signaal, een reeks secundaire verwarmers kan aansturen (zoals BetaLimpets of MicroLimpets) via dezelfde aansluiting.

Warmteoverdracht
Tenzij de module op een vlak oppervlak kan worden gemonteerd, moet een MicroLimpet normaal gesproken worden gebruikt in combinatie met een geprofileerd adapterblok. Dit adapterblok zorgt een directe warmteoverdracht naar de vorm van het te verwarmen object, waardoor een groot aantal apparatuuroppervlakken kan worden verwarmd door het gebruik van een correct geprofileerd metalen adapterblok (meestal aluminium).

Het adapterblok dient ook als een effectief warmteopslagapparaat, waardoor de massa van de warmteoverdacht in het te verwarmen object onder wisselende koelbelastingen wordt verbeterd. Voor diverse procesapparatuur levert ZECK een aantal standaard adapterblokken, maar indien deze niet passen, kan er door ZECK op basis van een door de klant aangeleverd STEP bestand ook een op maat gemaakt adapterbok ontworpen worden.

Adapterblokken worden meestal aan het te verwarmen object bevestigd met roestvrijstalen verstelbare banden en de MicroLimpet wordt op het adapterblok bevestigd met behulp van een aantal schroeven.

Specificaties

Algemeen

Fabrikant
Zeck
Vermogen
Tot 120 W
Temperatuurbereik
0 tot 80°C
Omgevingstemperatuur
-30 tot 50°C
IP klasse
IP67 / IP68
Afmetingen
176 x 63 x 52 mm
AlphaLimpet

Offerte aanvragen?

AlphaLimpet

ring_volume +31 (0)183 - 201088 mail sales@tc-e.nl