Stoom Tracers

SafeTrace stoom tracers voor meer veiligheid, nauwkeurige warmteoverdracht en lagere kosten

Stoom Tracers

Thermon heeft de SafeTrace-familie van geïsoleerde stoomtracers speciaal ontwikkeld om leidingen tegen vorstschade te beveiligen en tegelijkertijd het risico op brandwonden te verminderen en het stoomverbruik te verlagen in vergelijking met conventionele stoomtracing met kale stoom tubing. Bovendien bieden SafeTrace stoom tracers nauwkeurige en voorspelbare warmteoverdrachtseigenschappen die nodig zijn om temperatuurgevoelige of corrosieve producten te behouden.

SafeTrace stoom tracers zijn ontworpen om eenvoudig te worden geïnstalleerd zonder dat er kanalen, afstandsblokken of metalen montagebanden nodig zijn. De tracers worden eenvoudig met FT-1H-33 hoge temperatuur glasvezeltape aan de leiding of het vat bevestigd.

Er kunnen twee SafeTrace-versies (DLS en SLS) worden geïnstalleerd vanaf de stoomtoevoerkop, langs de verwarmingsleiding en zonder splitsingen of fittingen naar het condensaatretourspruitstuk. SafeTrace maakt dit mogelijk door een composietconstructie met een gele veiligheidsmantel van polymeer.

Als geautoriseerde Thermon distributeur kunnen wij het volledige SafeTrace productassortiment leveren.