Sneeuwvrij houden van opritten, toegangswegen en voetpaden

Door sneeuw en ijsvorming op paden, laadplaatsen, opritten, hellingen, trappen en andere toegangswegen kunnen zeer gevaarlijke situaties ontstaan met ongevallen tot gevolg. Met de verwarmingskabels, matten en bijbehorende componenten van Raychem kunnen grondverwarmingsoplossingen samengesteld worden zodat gladheid door sneeuw en ijs voorkomen kan worden.

Toepassing in beton
De producten van Raychem zijn ontwikkeld voor toepassing in zowel commerciële als industriële omgevingen en voldoen aan hoge kwaliteitseisen voor maximale betrouwbaarheid. Raychem grondverwarmingssystemen laten zich eenvoudig installeren en kunnen zeer goed toegepast worden in beton, zand of asfalt. 

Voor het sneeuw- en ijsvrij houden van opritten en hellingen is de Raychem EM2-XR zelf-regelende verwarmingskabel uitermate geschikt. Deze verwarmingskabel is eenvoudig te installeren door de kabel aan de betonwapening vast te zetten met montagebanden. Een groot voordeel van de Raychem EM2-XR kabel is dat deze op locatie op maat in te korten is.

Ook voor het voorkomen van gladheid op opritten, stoepen en rijbanen heeft Raychem een passend product. Voor deze situaties is de Raychem EM2-CM mat het juiste product. Deze prefab verwarmingsmat is in vaste lengtes verkrijgbaar en laat zich zeer eenvoudig installeren. 

Indien er enkel 400 VAC voorhanden is, of bij grotere oppervlakken van beton, dan is de Raychem EM4-CW prefab verwarmingskabel het ideale product. Deze constant vermogen verwarmingskabels zijn leverbaar in vaste lengtes tot 250 meter, waardoor grote oppervlakken sneeuw- en ijsvrij gehouden kunnen worden.

Toepassing in asfalt
Voor opritten en hellingen waarbij men de verwarmingskabel onder een asfaltlaag installeert is de Raychem EM2-MI mineraal geïsoleerde verwarmingskabel geschikt. Deze verwarmingskabel is bestand tegen hoge temperaturen en de grote druk die ontstaat bij het plaatsen van de asfaltlaag over het verwarmingscircuit. De Raychem EM2-MI kabels zijn verkrijgbaar in vaste lengtes en zijn af fabriek reeds voorzien van een koude draad en eindafwerking.

Efficiënte regeling 
Voor iedere verwarmingsoplossing is efficiënte aansturing mogelijk door middel van een intelligente regel- en controle eenheid bijvoorbeeld de VIA-DU-20. Door de combinatie van sensoren en instelbare parameters kan de regeleenheid zorgen voor een energie-efficiënt verwarmingssysteem dat ook eventuele storingen kan melden aan een gebouw beheer systeem (GBS).

Meer informatie?

Wilt u weten met welk Raychem grondverwarmingssysteem voor uw situatie het meest passend is? 
Wij maken graag een passend advies voor u.

+31 (0)183 - 201088
sales@tc-e.nl