Verwarmen van warmwaterleidingen (HWAT)

Direct warm water uit de kraan zorgt in commerciële gebouwen (zoals kantoren, zwembaden, ziekenhuizen, scholen en hotels) en thuis niet alleen voor veel comfort, het voorkomt ook verspilling van veel water. 
Het Raychem HWAT-systeem is een economische, intelligente en energie-efficiënte oplossing om direct warm water uit de kraan te krijgen zonder dat er een duur en complex recirculatiesysteem benodigd is. 

Hoe werkt het?

Er worden zelfregelende verwarmingskabels onder de thermische isolatie van de waterleiding aangebracht. Deze verwarmwaringskabels kunnen tijdens de montage op maat geknipt worden en vervolgens eenvoudig en snel aangesloten worden met het RayClic connectiesysteem. Een intelligent thermostaat zoals de Raychem HWAT-ECO of een regeleenheid zoals de Raychem SBS-03-HV-ECO-10 of de ACS-30 zorgt voor efficiënte aansturing van het verwarmingscircuit. De verwarmingskabels compenseren het warmteverlies in de warmwaterleiding wanneer dit stil staat tot de gewenste warmwatertemperatuur is bereikt.

Voordelen

Het Raychem HWAT-systeem kent een aantal voordelen ten opzichte van een recirculatiesysteem:

  • Allereerst is er maar één leiding benodigd, een retourleiding hoeft niet geplaatst te worden zoals dit wel het geval is bij een recirculatiesysteem. 
  • De regeleenheid of het thermostaat zal het water niet verder verwarmen dan nodig is, waardoor het systeem energie-efficiënt is. 
  • Complexe afstelling is niet nodig, het Raychem HWAT-systeem is eenvoudig in te stellen en is onderhoudsarm. 
  • Bij gebruik van de Raychem HWAT-R verwarmingskabels is thermische legionellapreventie tot aan de aftappunten mogelijk.
  • Het Raychem HWAT systeem is geschikt voor zowel kleine woningen als grote complexen met meer dan 1500 meter leidingwerk.
  • De Raychem HWAT zelfregulerende verwarmingskabels hebben een levensduur van meer dan 40 jaar.
  • Het is ook mogelijk hybride oplossingen te maken door HWAT verwarmingskabels op de recirculatieleidingen te plaatsen.

Video


Meer informatie?

Wilt u weten hoe het Raychem HWAT systeem in uw situatie voor energie-efficiënte en kostenbesparing kan zorgen?
Wij maken graag een passend advies voor u.

+31 (0)183 - 201088
sales@tc-e.nl