Ontdooien van daken en goten

Door het smelten en weer bevriezen van sneeuw- en ijs op daken en goten kan voor beschadigingen zorgen. Ook kunnen zware ijspegels die van de dakgoot vallen voor levensgevaarlijke situaties zorgen. En ten slotte kan het stilstaande water door de binnenmuren maar binnen sijpelen.   

Door een Raychem zelf-regulerend verwarmingssysteem voor het ontdooien van sneeuw en ijs toe te passen kan water via goten en afvoerpijpen eenvoudig wegstromen. Het smeltend ijs- en sneeuwwater loopt dan van het dak via de goot naar de afvoerleiding. 
Er is keuze uit 2 verwarmingskabels voor montage in goten en op daken. De Raychem GM-2X en GM-2XT, voor reguliere toepassingen zal de GM-2X een passende oplossing zijn. De GM-2XT versie heeft een fluorpolymeer buitenmantel waardoor deze kabel geschikt is voor plaatsing op asfalt, bitumen en dakvilt. 

Voordelen en technologie

Betrouwbare, efficiënte temperatuurregeling
Voor het aansturen van de verwarmingscircuits is het gebruik van een thermostaat of regeleenheid aanbevolen, dit zorgt er namelijk voor dat het verwarmingscircuit niet continue onnodig ingeschakeld is. Het Raychem HTS-D standaardthermostaat heeft twee onafhankelijk instelbare schakelpunten en een instelbereik van -20°C  tot +25°C. Dit thermostaat is met name geschikt voor korte circuits in residentiële omgevingen. 
Voor commerciële gebouwen en efficiëntere aansturing is de Raychem EMDR-10 een geschiktere keuze. Deze regeleenheid bevat een temperatuur- en vochtsensor en heeft ook een 2 ampère potentiaalvrij contract voor een terugmelding naar een gebouw beheer systeem (GBS).

Meer informatie?

Wilt u weten welke mogelijkheden een Raychem verwarmingssysteem u kan bieden in het sneeuw- en ijsvrij houden van daken en goten?
Wij maken graag een passend advies voor uw.

+31 (0)183 - 201088
sales@tc-e.nl