Ontdooien van daken en goten

Door het smelten en weer bevriezen van sneeuw- en ijs op daken en goten kan voor beschadigingen zorgen. Ook kunnen zware ijspegels die van de dakgoot vallen voor levensgevaarlijke situaties zorgen. En ten slotte kan het stilstaande water door de binnenmuren maar binnen sijpelen.   

Door een Thermon zelf-regulerend verwarmingssysteem voor het ontdooien van sneeuw en ijs toe te passen kan water via goten en afvoerpijpen eenvoudig wegstromen. Het smeltend ijs- en sneeuwwater loopt dan van het dak via de goot naar de afvoerleiding. 
Er is keuze uit 2 verwarmingskabels voor montage in goten en op daken. De Thermon RGS-2-OJ en RGS-2-35-FOJ, voor reguliere toepassingen zal de RGS-2-OJ een passende oplossing zijn. De RGS-2-35-FOJ versie heeft een fluorpolymeer buitenmantel waardoor deze kabel geschikt is voor plaatsing op asfalt, bitumen en dakvilt. 

Voordelen en technologie

Betrouwbare, efficiënte temperatuurregeling
Voor het aansturen van de verwarmingscircuits is het gebruik van een thermostaat of regeleenheid aanbevolen, dit zorgt er namelijk voor dat het verwarmingscircuit niet continue onnodig ingeschakeld is. Binnen het productgamma van Thermon zijn er diverse thermostaten beschikbaar die zorgen voor een efficiënte aansturing van uw sneeuwsmeltsysteem.

Meer informatie?

Wilt u weten welke mogelijkheden een Thermon verwarmingssysteem u kan bieden in het sneeuw- en ijsvrij houden van daken en goten?

Wij maken graag een passend advies voor uw.

+31 (0)183 - 201088
sales@tc-e.nl