Lekdetectie

Veel gebouwen zijn voorzien van een waterleidingsysteem en gebouwen bevatten steeds meer geavanceerde elektronica of waardevolle materialen waardoor schade door lekkage zeer hoog op kan lopen. Met name lekkages in kantoorgebouwen, hotels, musea, bibliotheken, serverruimtes en datacenters kunnen voor zeer grote schadeposten zorgen.
Het is daarom van groot belang dat kritische infrastructuur en apparaten continue beschikbaar zijn en dat deze niet beschadigen.

Waterlekdetectie

Pentair Thermal Management heeft met het TraceTek water lekdetectiesysteem een flexibele en modulaire oplossing met vele uitwisselbare componenten die samengesteld kunnen worden tot een klant specifieke oplossing voor lekdetectie van water. Het brede programma aan TraceTek alarmmodules en modulaire componenten zorgt ervoor dat ook de mogelijkheden voor beheer en controle van het systeem naar eigen wens geschaald kunnen worden.

Een TraceTek waterlekdetectiesysteem bestaat uit de volgende basisonderdelen:

  • Detectiekabel of sonde – deze kabels en sondes detecteren direct en accuraat de bron van de lekkage, bijvoorbeeld detectiekabels onder een verhoogde vloer, druippannen van bovengrondse leidingen, platte sondes voor vochtige gebieden en kleine sondes voor gebieden met beperkte ruimte.
  • Leader- en/of jumperkabels – deze kabels verbinden de module met de detectiekabel of componenten.
  • Eindafwerking – een veilige eindafwerking voor iedere detectiekabel in het circuit.
  • Toebehoren – materialen zoals bevestigingsclips, gebruikt voor het vastzetten van de detectiekabel.
  • Sensor Interfacemodules (SIM) – deze modules geven de juiste spanning aan de detectiekabel of sonde. De SIM controleert vervolgens de analoge stroom en spanningsniveaus om te bepalen wanneer en waar een lek heeft plaatsgevonden. De berekening zal vervolgens gedigitaliseerd verzonden worden aan het controle of alarmpaneel zodat de gebruiker op een display of in een groter beheersysteem de rapportage van de SIM terug kan zien. Deze modules zijn leverbaar als niet-lokaliserende alarmmodule voor kleine gebieden en als alarm- en lokaliserende module voor het beheer van grote gebieden met 1 of meerdere circuits.

Meer informatie?

Wilt u weten welk TraceTek detectiesysteem voor uw situatie het meest passend is? 

Wij maken graag een passend advies voor u.   

+31 (0)183 - 201088
sales@tc-e.nl