Elektrische vloerverwarming

Tijdens de koudere dagen is het erg fijn wanneer u de vertrekken van uw woning op een aangename temperatuur kunt brengen. Raychem is de grootste producent van elektrische vloerverwarming en heeft een breed programma aan oplossingen voor comfort- en hoofdverwarming voor zowel commerciële als residentiële toepassingen.

Wilt u direct uitgebreide productinformatie van ieder vloerverwarmingssysteem, download dan het technisch handboek 2018.

Voor elke toepassing een passend systeem

Er zijn verschillende vloerverwarmingssystemen die ieder specifieke eigenschappen hebben. Een belangrijk aspect is allereerst of de het vloerverwarmingssysteem als hoofdverwarming moet dienen, of dat het systeem (in combinatie met een conventioneel verwarmingssysteem) dient als comfortverwarming. Daarnaast spelen ook aspecten als type vloerbedekking, renovatie of nieuwbouw, de grootte van de te verwarmen ruimte en de isolatie van de ruimte een belangrijke rol. 

Raychem vloerverwarming keuzetabel

QuickNet
Voor renovatieprojecten zijn QuickNet verwarmingsmatten de beste oplossing. Deze prefab matten met vaste lengtes zijn snel en eenvoudig te plaatsen en worden direct in het vulmiddel of de lijmlaag geplaatst. Deze matten hebben een dikte van slechts 3 mm waardoor ze ook op vloeren met beperkte vrije hoogte geïnstalleerd kunnen worden. Net als bij T2Red kunnen QuickNet verwarmingsmatten ook in zowel vochtige als droge ruimtes toegepast worden. 

QuickNet is leverbaar in twee varianten, 160 watt per m2 en 90 watt per m2. Enkel in zeer goed geïsoleerde ruimtes is 90 watt per m2 een passende oplossing. In de meeste gevallen zal de 160 watt per m2 variant een betere oplossing zijn. De QuickNet vloerverwarmingsmatten zijn voornamelijk geschikt voor montage onder tegelvloeren.

T2QuickNet Installatie

T2Blue
Bij complexere renovatieprojecten is de flexibele T2Blue vloerverwarmingskabel de meest geschikte oplossing. De prefab kabel is leverbaar in diverse vaste lengtes en kan op alle conventionele en stabiele onderconstructies gemonteerd worden. De kabel wordt in de nivelleringsmassa, de dekvloerlaag of het beton geplaatst waarover vervolgens de vloerbedekking wordt geplaatst.

T2Blue is leverbaar in twee varianten, 10 watt per meter en 20 watt per meter. Enkel in zeer goed geïsoleerde ruimtes is de 10 watt per meter een passende oplossing. In de meeste gevallen zal de 20 watt per meter variant een betere oplossing zijn vanwege het hogere vermogen en de kortere opwarmtijd. Een nog korte opwarmtijd kan bereikt worden door Wedi isolatieplaten te combineren met T2Blue.

T2Blue-10

T2Blue 20

T2Green
T2Green is het ideale vloerverwarmingssysteem voor additionele comfortverwarming bij nieuwbouw. Deze vloerverwarmingskabel kan worden toegepast in goed geïsoleerde nieuwbouwobjecten zoals lage energiewoningen en passiefhuizen.

T2Green heeft een constante vermogensafgifte van 5 W/m. De verwarmingskabel is ontwikkeld voor plaatsing in de dekvloerlaag (15-30 mm). 

T2Green

T2Red
Door de zelf-regelende eigenschap van T2Red verwarmingskabels zal het verwarmingsvermogen aangepast worden wanneer warmtebronnen als zonnestraling en verlichting geregistreerd worden. Er zal in koudere zones zoals ramen en deuren meer warmte gegenereerd worden en minder warmte zal gegenereerd worden onder bijvoorbeeld tapijten of de ligplaats van uw hond of kat. De zelf-regelende eigenschap van T2Red zorgt er ook voor dat er geen gevaar voor oververhitting is, waardoor de indeling van het interieur niet aangepast hoeft te worden.

T2Red kan geplaatst worden op overvloeren van kunststof, beton en hout in zowel vochtige als droge ruimtes. Een groot voordeel van het systeem is ook dat de kabel op maat geknipt kan worden tijdens de montage zonder dat dit gevolgen heeft voor de warmteafgifte van de kabel.

T2Red Vloerverwarming

T2Red Installatie

T2Red met Reflecta isolatieplaten

Door T2Red met voorgegroefde Reflecta isolatieplaten te combineren kunt u tot 20% besparen op het energieverbruik van het systeem. De combinatie van thermische isolatie met de aluminium bovenzijde van de isolatieplaat zorgt voor een gelijkmatige warmtedistributie. Voor houten en laminaatvloeren is het T2Red systeem in combinatie met de Reflecta isolatieplaten de beste oplossing. 

T2Red + T2Reflecta

Certified Pro = 20 jaar total care garantie

In samenwerking met nVent kunnen wij montagebedrijven het Certified Pro programma aanbieden. U krijgt van een nVent productspecialist een volledige training zodat u precies weet welk vloerverwarmingssysteem u aan uw klant dient te adviseren en hoe u dit moet installeren. 

Nadat u de training succesvol heeft doorlopen zullen uw bedrijfsgegevens op de website van Pentair geplaatst worden zodat u in uw regio gevonden kunt worden als Certified Pro.

Ten slotte kunt u als Certified Pro 20 jaar total care garantie bieden op de vloerverwarmingssystemen die door u geïnstalleerd zijn.Bestellen

Alle in dit artikel genoemde oplossingen en producten zijn direct te bestellen via TC-E. 
Voor het plaatsen van een bestelling bel +31-183-201088 of stuur een email naar sales@tc-e.nl

TC-E is een geautoriseerd specialistisch nVent RAYCHEM distributeur.

+31 (0)183 - 201088
sales@tc-e.nl